Wednesday, June 13, 2012

Γαριδοκαβουροσαλάτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 γαρίδες περίπου
  • Μισή κονσέρβα ψίχα καβουριού
  • 2 κομμάτια απομίμηση αστακού
  • Λίγο Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 2 ½ Κουταλιές σούπας μαγιονέζας (λάιτ)
  • ½ κουταλάκι του γλ. Μουστάρδα.
Στα γρήγορα
Κατηγορία
 Πως το κάνουμε




  1. Βράζουμε ή τηγανίζουμε της γαρίδες.
  2. Βράζουμε ή τηγανίζουμε της γαρίδες.
  3. Στραγγίζουμε το νερό από το καβούρι (πρέπει να είναι εντελώς στεγνό)
  4. Κόβουμε τον "αστακό" σε χοντρά κομμάτια.
  5. Σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την μαγιονέζα με την μουστάρδα, τον μαϊντανό και το περασμένο από τρίφτη σκορδάκι.
  6. Καθαρίζουμε εντελώς τις μισές γαρίδες.
  7. Τις προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το καβούρι και τον αστακό. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  8. Καθαρίζουμε της υπόλοιπες γαρίδες αφήνοντας την ουρά και τις στολίζουμε γύρω-γύρω από την σαλάτα.
  9. Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο να τραβήξει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να στεγνώσω το καβούρι χρησιμοποιώ στραγγιστήρι τσαγιού. Επίσης για χρώμα και διακόσμηση βάζω από πάνω στο κέντρο ένα μικρό ραδίκι.

No comments:

Post a Comment